Butikens öppettider

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag


Veterinärmottagningens

öppettider

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag


Filial Fågelmara

Måndagar från 18:00

0455-230 65


Drop-in vaccination

Tisdagar 17-20


Telefontid:

8.00 - 10.00

14.00 - 16.00


I mån av tid svarar

vi även på andra

tider under dagen.Karlskrona Djurklinik

Carlandravägen 1

371 62 Lyckeby

tel: 0455-230 65

info@karlskronadjurklinik.se


8-12

17-21

8-12

8-12

8-12

Att ta farväl...


Som djurägare kommer vi alla tillslut till den dag då vi måste fatta det svåra beslutet att låta vår familjemedlem få somna in. Det är oftast när djuret blir gammalt och börjar få problem med inre organ men det kan även vara så att ditt djur har fått en svår obotlig sjukdom, skada eller andra problem.

På Karlskrona Djurklinik ser vi till att alla djur får ett lugnt och behagligt slut.


Varje djur och varje situation är unik och det är bara du som djurägare som kan fatta beslutet att låta ditt djur somna in. Om du känner dig osäker på hur du ska göra och hur ditt djurs livskvalitet är, undersöker gärna våra veterinärer ditt djur och delger sin åsikt om djurets hälsa. Vi har alla stor erfarenhet och det kan vara skönt att prata med någon utomstående. Att skiljas från sitt djur för gott är en svår situation för alla djurägare. På kliniken ser vi till att alla djur får ett lugnt och behagligt slut. Det kan underlätta ditt sorgearbete om du är närvarande och ser hur stilla och lugnt ditt djur somnar in.

Vi respekterar naturligtvis om du inte vill vara med och vi finns

där även för dig som ett stöd när stunden är inne.


Att tänka på innan besöket

Tänk igenom hur du vill att kroppen ska hanteras efteråt.

Du kan välja att ta djuret med dig hem eller att få det kremerat.

Kremeringen sker antingen tillsammans

med andra djur eller separat.

Separatkremering innebär att ditt djur kremeras enskilt

och du får tillbaka askan i en urna några veckor senare.


Omändertagandet

Efter avlivningen lämnas ditt djur på Bubbetorps Djurkrematorium.

Där omhändertas kroppen på ett seriöst, personligt

och engagerat vis.


Separat kremering

Detta innebär att du som djurägare från tillbaka askan i en urna, som är av papp. Urnan hämtas på kliniken två till tre veckor efter avlivningen. Djurägaren väljer därefter själv vad som skall göras med urnan.

Vi har dessutom ett samarbete med Valbo Bark AB, som gör fina urnor med gravyr. Du kan antingen beställa urnan via oss alternatvit göra en egen beställning hemma.


Allmän kremering

I detta fall blir djuret kremerat tillsammans med andra djur och askan sprids på Bubbetorps minneslund


Sorgen

Vi sörjer alla på olika sätt och det finns inget som är rätt eller fel. Vi vill gärna att det ska kännas så rätt som möjligt för er i denna svåra stund. Det viktiga är att tänka på allt det som var bra och hur mycket glädje som djuret givit

En dag kanske det till och med känns rätt att åter skaffa ett nytt djur, inte för att ta över, men för att bli en ny individ att glädjas med och åt


Oavsett anledningen till att man låter sitt djur somna in, är det en stor sorg som kan vara svår att förstå för de människor i vår omgivning som inte själva har djur. Vi på Karlskrona Djurklinik vet vad det innebär. Även vi har varit i samma situation med våra egna djur. Det är lika svårt och tungt varje gång.

Vi vet att det är ett svårt beslut att fatta. Tänk då på att våra djur har privilegiet att kunna få somna in sakta och lugnt utan smärta. Vi kan genom vårt beslut låta vårt djur slippa ifrån onödigt lidande under den sista och ofta plågsamma tiden. Vi fattar ett beslut som är oerhört jobbigt för oss, men det är av kärlek till vår vän och familjemedlem. Tänk på den tid ni har fått tillsammans och minns allt det fina ni har fått uppleva

8-17

8-21

8-17

8-17

8-17

Karlskrona Djurklinik

Kliniken med den breda kompetensen